Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Inscription

* Required field.
Name *
Username *
Password *
Email *

Rama e pranon: Drejtues policie të korruptuar dhe të lidhur me trafikantë

LEZHE- Në 105-vjetorin e krijimit të Policisë së Shtetit është zhvilluar sot në qytetin e Lezhës një ceremoni në nderim të uniformave të policisë. Në fjalën e tij para të pranishmëve, kryeministri Edi Rama tha se sot Policia e Shteti është rilindur, pas reformave të ndërmarra që prej vitit 2013.

Më tej, kreu i qeverisë është ndalur tek sfidat me të cilat përballen sot uniformat blu.

“Sfida e policisë është përpjekja për t’u përballur me të keqen. Përzgjedhja në vazhdimësi e njerëzve të duhur është edhe sfida që garanton përballjen e policisë me të keqen jashtë saj, dhe përballjen e policisë me kërcënimin e së keqes brenda saj.; ne jemi krenarë për atë që është bërë në këtë periudhë rilindje të Policisë së Shtetit, pas një situata kaosi dhe braktisje të Policisë së Shtetit para vitit 2013. Gjuha e thatë e rezultateve thotë se në 2017 Shqipëria doli nga harta e vendeve që kultivojnë dhe trafikojnë lëndë narkotike. Në 2017 Shqipëria mbylli një plagë të vjetër, të thellë e cila pati të gjitha ato infeksione që ne njohim. Sot në 2018 Shqipëria nuk ka as Lazarat, dhe as “lazaratër” të shpërndarë në trupin e territorit të saj”, u shpreh kryeministri Rama.

Sakaq, kryeminsitri Rama ka pranuar faktin se disa drejtues policie janë të korruptuar dhe të lidhur me krimin.

Rama tha se 900 ton të trafikuara nuk janë arritur ndonjëherë më në historinë e kësaj beteje.

“Brenda 4 viteve Policia e Shtetit u shndërrua sipas statistikave të nxjerra nga anketimet e BE-së dhe jo sipas opinionit tim nga institucioni më pak i besuar në vend së bashku me gjykatat e prokurorinë në institucioni më të besuar të vendit. E thotë këtë anketimi i BE-së i vitit 2015, i viti 2016 jam i bindur edhe ai i 2017. E gjitha kjo nuk do të thotë se problemet e nxjerra në pah, se situatat e vështira e identifikuara dhe se kritikat ndaj punës së policisë janë pa bazë. Nuk do të thonë se policia e shtetit ka qenë e paprekur nga korruptimi deri në nivele të larta, nuk do të thotë se drejtues të policisë nuk janë përfshirë në aktivitet kriminale me trafikantët e drogës”, deklaroi Rama.

(el.sp/BalkanWeb)

Read more http://www.balkanweb.com/site/105-vjetori-i-themelimit-te-policise-rama-sot-kemi-nje-akademi-te-rilindur-dy-jane-sfidat-me-te-medha-te-saj/


Help us tackle fake news.
Rate this article for better journalism.

Average Rating :

You are not logged in. Please login to continue

Article Quality:
I recommend:

Ratings

 SidebarRight
Suggestions to follow
Users
13474